Facilitati si resurse

1. MATERIALE

Spatii: un corp gradinita situat in Str. Costache Conache nr. 1, Galati, 8 Sali de grupa multifunctionale; 4 grupuri sanitare copii, 1 grup sanitar personal didactic, 1 grup sanitar personal bucatarie; 2 holuri parter destinate  primirii copiilor si activitatii de educatie fizica, 2 holuri etaj; O bucatarie; 2 blocuri alimentare; 2 oficii pentru vesela; 1 birou director; 1 birou administrativ; 1 birou pentru contabilitate; spatiu arhiva; spatiu biblioteca si materiale didactice; 1 cabinet medical; 1 cabinet asistenta psihologica; 2 spatii pentru vestiar; 1 magazie pentru materialele de curatenie si obiecte de inventar;

Dotari: Gradinita” Codruta” – 225 patuturi prescolari; 80 mese prescolari; 240 scaune prescolari; calculatoare in salile de grupa  conectate la internet + 1 calculator in biroul administrativ conectat la Internet; 1 video-proiector; 1 aparat de filmat; 2 aparate foto; 1 statie de amplificare;  televizoare in salile de clasa; Multifunctionala (Xerox, scanner, imprimanta, fax) si copiatoare; catedre si scaune educatoare; dulapuri copii;
Parc de joaca complet utilat cu tobogan, casuta de joaca, leagane, bancute, etc.;

2.EDUCAȚIONALE

Copiii sunt formați de cadre didactice competente, profesioniste care participă periodic la cursuri de perfecționare în vederea însușirii de noi metode și tehnici activ-participative, de predare și evaluare  a copiilor. Acestea propun, în activitatea de zi cu zi, activități diverse folosindu-se de materiale didactice moderne și variate, pentru a asigura calitatea învățătii. Toate cadrele didactice au în vedere particularitățile de vârstă și de dezvoltare individuală atunci când elaborează planificarea activităților instructiv-educative.

Cadrele didactice colaborează cu părinții pentru a se stabili o continuitate a procesului educativ și în familie, dar și pentru o cunoaștere mai bună a copilului și a mediului din care provine. Discuțiile dintre educatoare și părinte sunt confidențiale, la fel și datele furnizate de părinte către educatoare.

Părinții beneficiază de o zi de consultații la grupă, dar poate comunica oricând este nevoie, pe parcursul întregii săptămâni. Aceștia pot beneficia și de programul ”Educăm așa!”- susținut de o parte din cadrele didactice cu grupe limitate de părinți – program ce vine în sprijinul părinților și are ca scop familiarizarea părinților cu modalități de înțelegere și formare a copiilor în mediul familial.

Copiii și părinții se pot implica în diverse proiecte educaționale propuse de cadrele didactice pe parcursul anului școlar. Aceste proiecte au ca scop aplicarea sau îmbogățirea cunoștințelor și aptitudinilor copilului pe diverse tematici: ecologie, sport, arte plastice etc.

Gradinita reprezinta un spatiu primitor si sigur, in care copilul este inconjurat cu caldura, intelegere, rabdare si responsabilitate din partea cadrelor calificate si a intregului personal.

Gradinita functioneaza la standarde profesionale europene, cu echipa de cadre didactice calificate, titulare preocupate si bine pregatite care manifesta un viu interes pentru copil si trebuintele sale. pasionate de cariera didactica, cu mare dragoste fata de copii.

Grădiniţa cu program prelungit „Codruta” îşi propune să asigure cadrul favorabil unei educaţii solide pentru toţi copiii, implicând în procesul de educaţie  toţi factorii educaţionali şi comunitatea locală.